poniedziałek, 25 marca 2013

Po weekendzie / After the weekend

"Po weekendzie" jest chyba jeszcze straszliwsze niż "jutro". "Jutro" ma jakąś siłę, może się zdarzyć. "Po weekendzie" już nie, a przynajmniej nie w moim przypadku. Wszystko odłożone na po weekendzie jak leżało tak leży i czeka na lepszy czas. Stos papierów, biżuteria do zrobienia, zdjęcia do oprawienia, książki do przeczytania. Po weekendzie, na pewno się za to wezmę po weekendzie. Tylko którym?
Dobrze, że poniedziałki są łatwiejsze w obsłudze.

A dziś na kolację tortilla!
Składniki:
pierś z kurczaka zamarynowana w soku z limonki, oliwie i oregano
warzywa wedle uznania (papryka, kukurydza, fasola, cebula)
tortille
guacamole (uduszone widelcem awokado, trochę cebuli, sok z limonki i tabasco)
sos jogurtowy (jogurt bałkański ze szczyptą curry)

Przygotowanie:
Kurę pokroić, wrzucić do marynaty i odstawić na stronę. W tym czasi pokroić warzywa i przygotować guacamole i sos jogurtowy.
Kurę wrzucić na patelnię z odrobiną oliwy, podsmażyć do białości, dodać warzywa i chwilę pogotować (nie za długo, powinny pozostać chrupkie)

Podawać na tortillach posmarowanych sosem jogurtowym i guacamole. 

//"After the weekend" seems to be even scarier than "tomorrow". The latter may happen, well, it's remotely possible that at some point I'll do something tomorrow. But after the weekend? No way! All the papers waiting to be sorted, photos to be framed, books that probably will never be read. Well, I'll do it after the weekend. But does it mean after this weeekend?
Thank God for the low-maintenance Mondays.

Today we're eating tortillas!
Ingredients
chicken breasts marinated in lime juice, olive oil and oregano
veggies (whichever you have, I had some peppers, onions, beans and sweetcorn)
tortillas
guacamole (avocado with lime juice, onions and tabasco)
greek yogurt sauce with curry

Take the chick, cut it in small pieces and marinate for about 20 mins while you're chopping veggies and preparing the sauces.
Put the chick in the pan, fry it till it's white and add the veggies. Cook for a bit, not too long though, you want the vegetables to remain crunchy.





0 komentarzy. Miłego dnia!:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło jeśli podzielisz się swoją opinią, pamiętaj jednak, żeby się podpisać, będę wtedy mogła odpowiedzieć.

I would really enjoy it if you share your opinion, just remember to sign it, so I could reply